Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Se det i din browser.
 

­Sådan får du nemt flotte TIG-lignende svejsesømme med MIG-svejsning

Læs om fordelene ved den nye DUO Plus-funktion


I den her mail skal det ikke handle om TIG-svejsning. Og dog vil vi alligevel begynde med det.

TIG-svejsning giver flotte svejsesømme, som nogle opgaver kræver. Det er dog også en langsom proces sammenlignet med eksempelvis MIG/MAG-svejsning, da du her kan svejse hurtigere og tilsatstråden normalt er billigere.


DUO Plus er en Migatronic-funktion til MIG/MAG svejsning, som kan give dig flotte svejsesømme - (næsten) lige så elegante som ved TIG-svejsning, bare på kortere tid.
 


Hvad er DUO Plus?

Det vigtigste for os hos Migatronic er, at den nyeste svejseteknologi altid er tilgængelig i vores svejsemaskiner og software.

Derfor videreudvikler og forbedrer vores ingeniører og svejseeksperter hele tiden vores svejsemaskiner og deres egenskaber. Det har senest resulteret i en ny og forbedret DUO Plus-funktion.

Funktionen giver automatisk øget kontrol over smeltebadet, en stabil lysbue og reducerer varmetilførslen under svejsningen. Det forbedrer traditionel MIG/MAG sekvenssvejsning.

Det bedste resultat opnår du ved at bruge DUO Plus samtidig med pulssvejsning i rustfrit stål og aluminium. Et nøgleord er her svejsesprøjt, som vi for alt i verden vil undgå – især i rustfrit stål, da det kræver tid og ressourcer at efterbehandle det svejste emne.

DUO Plus er særdeles velegnet til svejsepositionerne oven-ned (PA) og stående kantsøm (PB).

Med DUO Plus kan du påvirke din MIG/MAG-svejseproces og din færdige svejsesøm, når det gælder:

 
  1. Sømudseende
  2. Svejsehastighed


Sømudseende

DUO Plus-funktionen styrer automatisk den indstillede svejsestrøm og sikrer regelmæssige køleperioder under svejseforløbet. Det reducerer den gennemsnitlige varmetilførsel.

Denne automatiske sekvensfunktion giver mulighed for at MIG/MAG-svejse med langsom peak/pausefrekvens, som er kendt fra mange TIG-svejsemaskiner.

Det er det, der skaber en smuk (TIG-lignende) svejsesøm. 'Dråberne' lægger sig elegant som perler på en snor.

 
MIG-svejsesøm lavet med DUO Plus og puls i rustfrit stål, DUO Plus-værdi = 10.
MIG-svejsesøm lavet med DUO Plus og puls i aluminium, DUO Plus-værdi = 10.

Svejsehastighed

DUO Plus er hurtigere end traditionel TIG-svejsning, fordi det er en MIG/MAG-proces. Du kan altså svejse flere emner på en arbejdsdag, end hvis du anvendte den langsommere TIG-proces – uden at skulle bekymre dig om, om udseendet på svejsesømmene bliver pæne (nok).

Derudover vil den nye DUO Plus reducere din arbejdstid, idet funktionen i samspil med pulssvejsning reducerer mængden af svejsesprøjt. Du slipper altså for at skulle bruge dyrebar tid på efterbehandling.

Med den nye DUO Plus får du det bedste fra to verdener: en flot finish på kort tid - uden at skulle gå på kompromis med dit håndværk, ja faktisk tværtimod!

 

Sådan indstiller du den nye DUO Plus

Se tre eksempler på DUO Plus-indstillinger. Grafikken af 'dråberne' ændrer sig i forhold til de indstillede værdier og illustrerer den effekt, brugeren får i sømudseendet.

Alle eksempler er DUO Plus med pulssvejsning ved 21,3 volt og 70 ampere.

 
DUO Plus-værdi = 1

Den lavest mulige værdi er 1. Jo lavere værdi, jo tættere ligger dråberne, der udgør svejsesømmen. På den måde påvirker du svejsesømmens udseende. Samtidig øger du svejsehastigheden, da du tvinger svejstråden frem med kortere intervaller.
DUO Plus-værdi = 10

Standardværdien for DUO Plus er 10, som er den optimale værdi for de fleste svejsninger, hvor du ønsker en flot svejsesøm.
DUO Plus-værdi = 20

Den højest anbefalede værdi er 20. Jo højere værdi, jo større afstand vil der være mellem de dråber, der udgør svejsesømmen. Samtidig vil en høj værdi sænke svejsehastigheden.

Sådan får du fingre i den nye DUO Plus

Alle, der har en Sigma Select svejsemaskine med DUO Plus, kan hente softwareopdateringen med den nye DUO Plus-funktion her på vores hjemmeside >

Det er nemt – og endnu bedre; det er GRATIS.