LRM NIEUWSBRIEF ZOMER 2019
Klik hier als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen.
lrm.be

NIEUWSBRIEF

SEPTEMBER 2019

BIOVILLE ONTWIKKELT INNOVATIEF ZORGPLATFORM IN DIGITAL HEALTH HOUSE

Bioville, de bio-incubator op de universitaire campus in Diepenbeek, brengt verschillende partners in de zorgsector samen om verder te bouwen aan de digitalisering van de gezondheidszorg. Dat gebeurt op de gloednieuwe Digital Health-verdieping die in het voorjaar van 2020 de deuren opent. Een eerste concrete toepassing is een platform dat zorgbedrijven en instellingen laat experimenteren met de mogelijkheden van blockchain en artificiële intelligentie. Bioville stelt het expertennetwerk Novum+ aan om dit project samen verder uit te bouwen. Meer weten?
Bioville
 
Euregionale samenwerking

Bouwen aan sterke Euregionale samenwerking

De ligging van Limburg in het hart van de Euregio is een troef voor onze innovatieve start-ups en scale-ups.  LRM nam deel aan een overleg met Corda Campus (B), Brightlands (NL), LIOF (NL), NRW Bank (DE) en Digihub Aken (DE).

 

SAFIR-consortium presenteert innovatieve drone-operaties op DronePort

Het U-space SAFIR-consortium wil aantonen dat technologie de veilige inzet van drones in het luchtruim ondersteunt en wil bijdragen aan de EU-regelgeving voor drones. Meer lezen?

SAFIR @ DronePort
 
DoseVue

LRM investeert in Arkite & DoseVue 

In een nieuwe kapitaalronde haalt Arkite 1,5 miljoen euro op. De start-up ontwikkelde een AR-technologie die productiebedrijven foutloos helpt werken. DoseVue, haalt 1,6 miljoen euro op voor haar innovatieve technologie die nauwkeurig stralingsdosissen meet bij patiënten.

 

FoodDESK haalt 2,3 miljoen euro op

FoodDESK, een data- en softwarebedrijf dat haar klanten ontzorgt wat betreft allergenendeclaratie, voedselveiligheid en foodmanagement, haalt twee miljoen driehonderdduizend euro op. LRM, Fortino Capital en een aantal privé-investeerders zijn de geldschieters in de nieuwe investeringsronde. Meer weten?

SAFIR @ DronePort
 

PARTICIPATIES & PROJECTEN

+ KlimOp-leningen van LRM zijn goed voor 1.700 jobs
+ Corda Campus in
Trends
+ Mind4Energy ontwikkelt software om zonneparken te beheren
+ 30 jaar
mijnsluiting herdacht in Beringen (artikel in downloads)
+
Helius zorgt binnenkort voor dronetransport tussen ziekenhuizen
+ Tests voor
Olympische Spelen bij Bikevalley
+ Annabel Goris wint 
MI•Award2019
+ Slim mobiel op Corda Campus met deelsteps en -fietsen

AGENDA

+ 08.10  |  Corda INCubator  |  Lunch&Learn: Opportuniteiten Smart Cities voor jouw start-up
+ 16.10  |  LSU & DronePort  | 
Pitchen voor DronePort

VACATURES

+ DronePort  |  Campusmanager
+ Bikevalley  |  Management Assistant
+ Terhills  |  Werftoezichter
+ LRM  |  Legal Counsel
 
LRM NV is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren, kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.