fbpx

Iværksætterfællesskab: Vi skal have diversitet på dagsordenen, når vi skal løse verdens vilde problemer

JANUARY 29, 2024

BY MARIE KJØLHEDE

Større diversitet blandt både ideer og iværksættere er målet for et nyt initiativ søsat af The Kitchen, Aarhus Universitets største iværksætterfællesskab. The Kitchen mener, at diversitet er nøglen, hvis innovationen for alvor skal blomstre indenfor dansk iværksætteri. Projektet er støttet af Tuborgfondet og Otto Mønsteds Fond.

Vi har brug for diversitet i iværksættermiljøer som vores, for når diversiteten mangler blandt iværksættere, mangler mangfoldigheden også blandt de ideer, der udvikles. Diversitet sikrer med andre ord, at vi får skabt anderledes løsninger både på samfundets store og små problemer,” siger Marie Kjølhede, som er projektleder i The Kitchen og en af drivkræfterne bag det nye initiativ: ‘The Kitchen Diversified’.

‘The Kitchen Diversified’ er et toårigt projekt som via events, mentornetværk og workshops skal udfordre den konventionelle opfattelser af iværksætteri og nedbryde barrierer for at tiltrække en bredere vifte af studerende og styrke mangfoldigheden i startups, der udspringer af The Kitchen.

At netop iværksætteri og diversitet er et oplagt match forklarer Pernille Brems, som er programansvarlig for arbejdsmarked i fra Tuborgfondet:

”Der er brug for nye idéer til skabe en bæredygtig fremtid. Og som samfund og erhvervsliv når vi aldrig længere end unges drømme, handlekraft og evne til at tænke nyt. Innovation skabes bedst med åbent sind og fokus på mangfoldighed – vi ser frem til at følge unges arbejde med diversitet i the Kitchen”, siger Pernille Brems.

Tør vi tale om diversitet?

En af de største udfordringer omkring diversitet er, at emnet er så komplekst, at de fleste er bange for at starte en samtale om det. Netop derfor er første event som afholdes af The Kitchen, som tager pulsen på, hvorfor det er så svært – men også vigtigt. Fredag den 9. februar kickstartes Kitchen Diversified med en samtalesalon om, hvordan startups kan tage hul på at kommunikere mere inkluderende og om diversitet.

I panelet sidder Rikke Kristine Østergaard, som er co-founder af Ditto og står bag podcasten Karrierekvinder, iværksætter Calle Juhl, som står bag det kønsinklusive tøjunivers Bekvm og ikke mindst Heidi Dalmose som er co-founder af de normkritiske grafiske designstudio: Urwelcome.

Eventen afholdes i forbindelse med ”Diversity Week” i uge 6, som er en temauge skabt af græsrodsorganisationen The Link.

For yderligere information om ‘The Kitchen Diversified’, kontakt venligst:

Projektleder, Marie Kjølhede

makj@au.dk  // 93521723

FAKTA:

Hvad er ‘The Kitchen Diversified’? ‘The Kitchen Diversified’ er et toårigt projekt designet til at tackle udfordringen med manglende diversitet i iværksætteri.

The Kitchen arbejder sig til at være en frontløber i at ændre landskabet for iværksætteri og håber på at inspirere andre inkubatorer og virksomheder til at følge trop og skabe en mere repræsentativ og innovativ iværksætterverden.

Hvad består projektet af?

  1. Mentornetværk: ‘The Kitchen Diversified’ vil etablere et mangfoldigt mentornetværk bestående af erfarne erhvervsfolk, konsulenter, repræsentanter fra NGO’er og alumne-iværksættere fra The Kitchen. Disse mentorer vil deltage i 1:1 møder, workshops og netværksevents for at støtte og guide iværksætterne.
  2. Workshops: Projektet inkluderer en række workshops med fokus på temaer, der appellerer til underrepræsenterede iværksættere. Fra værdibaserede startups og enkeltmandsvirksomheder til håndtering af impostor-syndromet vil disse workshops give deltagerne en unik mulighed for læring og netværksdannelse.
  3. Teach the Teacher: En vigtig komponent er at skabe bevidsthed om sprogbrug og kommunikation omkring iværksætteri. ‘Teach the Teacher’ sessioner vil bringe eksperter til at guide medarbejdere i The Kitchen og resultere i udviklingen af retoriske retningslinjer for diversitet og inklusion.

Om The Kitchen: The Kitchen er Aarhus Universitets startupinkubator, der er dedikeret til at skabe et dynamisk iværksættermiljø og støtte nyskabende ideer af studerende og forskere.