Teknologiateollisuuden uutiskirje 1/2020 | ”Lakot iskevät lakkoilijoiden omiin työpaikkoihin”, toimitusjohtaja Jaakko Hirvola kirjoittaa blogissaan.

Lakot iskevät työllisyyteen

Vientiteollisuutta uhataan jälleen laajoilla lakoilla, ja Sähköliiton lakko teknologiateollisuudessa on jatkunut jo puolitoista kuukautta. Lakot iskevät työllisyyteen ja lakkoilijoiden omiin työpaikkoihin, toimitusjohtaja Jaakko Hirvola kirjoittaa blogissaan
 

”On kuin lottovoitto, kun saa oman työntekijänsä jatko-opiskelleena takaisin”

Joros Oy sai osaajapulaan apua jatkokoulutuksella. Yritysten merkitystä osaamisen voimavarana on korostettava jatkuvaa oppimista kehitettäessä.

 

Tiekarttatyö kohti vähähiilistä teollisuutta 2035 etenee

Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä vaikuttajaseminaarissa 28. tammikuuta kerrotaan, miten vähähiilitiekarttojen valmistelu on edennyt, minne ollaan menossa ja miten käytännön keinot alkavat hahmottua. Seuraa teknologiateollisuuden tiekarttatyön edistymistä täällä.

 

Teollisuuden Airbnb: mitä on tehdas palveluna?

Combi Works Oy:n tehdaspalvelussa teollista tuotantoa voidaan tilata joustavasti tarpeen mukaan. AirFaas-alustan kautta yritykset voivat hallinnoida koko verkostoaan. Lue lisää 

Koulutus oli erinomainen jäänmurtaja, kun ranskalainen Victoria Vabre kotiutui Suomeen

”En missään nimessä vaihtaisi työelämääni Suomessa ranskalaiseen työelämään”, hän sanoo. Aalto-yliopiston työelämäprofessori Tua Björklund kannustaa yrityksiä palkkaamaan kv-opiskelijoita kesätöihin. Lue lisää


 

Tuulahdus nettopositiivisuutta!

Ottamalla yrityksen ympäristökädenjälki mukaan tarkasteluihin, voidaan rakentaa täysin uutta ja positiivista näkökulmaa yrityksen toimintaan ja kehitykseen.

 

Tulevaisuuden terveydenhuolto hyödyntää teknologiaa 

Teknologian ja digitalisaation avulla voidaan edistää sairauksien ennaltaehkäisyä ja parempaa hoitoa sekä tuoda kustannussäästöjä terveydenhuoltoon.


 

Kasvun ja yrittäjyyden päivät ympäri Suomea 2020

Kasvun ja yrittäjyyden päivästä jäsenyritykset saavat työkaluja ja vertaiskokemuksia kannattavan kasvun ja uudistumisen sekä yrittäjyyden tueksi.