Teknologiateollisuuden työsuhdepalvelu auttaa | Valtion pelastettava yritykset kassakriisiltä

Viestit hallitukselle sekä tietoa ja apua yrityksille

Vientiteollisuuden hyvinvointikone ei saa pysähtyä edes vakavan kriisin hetkellä. Teknologiateollisuus ry vaikuttaa siihen, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta koronaepidemian yli päästään mahdollisimman pienin pysyvin vahingoin. Teknologiateollisuuden koronavirussivuilta löytyy tietoa siitä, mistä yritykset voivat saada apua tilanteeseensa sekä viestit maan hallitukselle. Tietoja päivitetään jatkuvasti.
 

Teknologiateollisuuden työsuhdepalvelu auttaa

Koronaepidemia on yrityksille ennenkokematon tilanne ja aiheuttaa paljon myös työsuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Teknologiateollisuuden Tyosuhdepalvelu.fi ja asiantuntijat auttavat jäsenyrityksiä. Myös www-sivuillamme on ajantasainen, tiivis neuvonta-aineisto.

 

Ohjeita liikkumisrajoituksista

Uudenmaan ja muiden maakuntien välistä liikkumista rajoitetaan epidemian hillitsemiseksi. Ohjeistamme jäsenyrityksiä, jotta sallittu, mm. työn ja elinkeinon vuoksi tapahtuva liikkuminen olisi sujuvaa. Lue lisää

 
 

Blogit

Koronakriisin pelastustoimet, toipuminen ja uusi normaali

Kriisissä pitää ensin pelastaa mitä pelastettavissa on, rajata vahingot ja pitää yritys pystyssä. Marinin hallitus on toiminut kiitettävän nopeasti, vaikka lisätoimia tarvitaan. Moni asia lienee kriisin jälkeen toisin. Varmaa kuitenkin on, että Suomen menestys tulee jatkossakin perustumaan korkeaan osaamiseen ja innovointiin​​​​, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola kirjoittaa blogissaan.


 

Nyt ei pidä toistaa vuoden 2008 virheitä – turbonappia on painettava

Elämme nyt laajuudeltaan ennennäkemättömän kriisin alkuvaihetta. Lomautukset kasvavat kiihtyvällä vauhdilla ja yrityksiä alkaa myös mennä konkurssiin. Valtion täytyy jatkaa laajamittaista yrityksille kohdistettua suoraa tukirahoitusta usein eri keinoin, uuden luomisen johtaja Matti Mannonen kirjoittaa.

 
 

Moderni yhteiskunta pysyy pystyssä

Suomessa huoltovarmuusorganisaatioon kuuluva Digipooli huolehtii siitä, että ICT-järjestelmät toimivat myös kriisien aikana, Digipoolin valmiuspäällikkö Antti Nyqvist lupaa.

 

Emme ole nähneet vielä pahinta, mutta järeillä toimilla tästäkin selvitään

Talouden ja työpaikkojen kannalta on nyt kiireellisintä ja tärkeintä varmistaa yritysten rahoitus ja maksuvalmius. Teknologiateollisuudessa tilanne on pääsääntöisesti vasta vaikeutumassa, pääekonomisti Petteri Rautaporras toteaa. 

Hyödynnä FITechin maksuton opintotarjonta – opintoja tarjolla kaikista tekniikan yliopistoista

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa yliopistokursseja sekä työelämässä oleville että opiskelijoille. Haku kesän kursseille aukeaa 30.3. Katso koko kurssitarjonta.