Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Logo Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

November 2019

Rapenburg
 

Thrillerauteur Jeroen Windmeijer: boeken hebben hun eigen waarheid

Met alumnus Culturele antropologie Jeroen Windmeijer heeft Leiden er weer een schrijver bij. Door het succes van zijn religieus-historische thrillers kan hij zich sinds 1 januari 2019 full time aan het schrijven wijden. Jeroen groeide op in een katholiek gezin, viel tweemaal van zijn geloof, maar heeft nog altijd een fascinatie voor religie.  

Lees het interview en maak kans op Jeroens laatste boek 'De offers'
Jeroen Windmeijer
 

Cleveringabijeenkomsten bij u in de buurt

Van Marssum tot Roermond, van Arnhem tot Hengelo: op of rond 26 november verwelkomen het Leids Universiteits Fonds en de Universiteit Leiden u graag bij een van de 15 Cleveringabijeenkomsten die in ons land georganiseerd worden. De combinatie van een inspirerende lezing van een Leidse hoogleraar en een gezellige borrel trekt jaarlijks vele honderden Leidse alumni. Bent u er dit jaar ook bij?

Vind de bijeenkomst bij u in de buurt
Cleveringabijeenkomst
 

Crowdfunding: Cultureel erfgoed onder druk

Ghazwan Yaghi was een vooraanstaand archeoloog en onderzoeker in Damascus, maar moest in 2014 vluchten voor de oorlog in zijn land. Met een NWO-beurs kreeg hij in Leiden de kans om zijn academische carrière weer op te pakken. Maar hij heeft meer geld nodig om zijn onderzoek te kunnen afmaken. Steunt u dr. Yaghi ook?

Lees meer op SteunLeiden.nl
Ghazwan Yaghi

 
 
Universiteit Leiden Mentornetwerk
MOOCs