Alumni Nieuwsbrief van de Universiteit Leiden
Logo Universiteit Leiden

Alumni Nieuws

Maart 2020

Herensteeg, Leiden
 
In deze onzekere tijden willen we u als alumnus graag een hart onder de riem steken. Of u nu thuis aan het werk bent, in afzondering zit of juist in een vitale functie werkt, we hopen dat het goed met u gaat. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er deze dagen speelt op uw alma mater. Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Onze collega’s werken hard om online onderwijs voor de studenten mogelijk te maken. Wetenschappers blijven volop gecommitteerd aan hun onderzoek naar oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd, waaronder bestrijding van besmettelijke ziekten en crisismanagement. Veel evenementen, ook voor onze alumni, hebben we helaas moet uitstellen. Maar we doen er alles aan om u ook online kennis en verbinding te bieden. Denk hierbij aan gratis collegereeksen, webinars en het Mentornetwerk. Het overige nieuws in deze nieuwsbrief biedt hopelijk wat afleiding van alle zorgen rondom de situatie waarin wij ons bevinden. Heeft u vragen of kunnen we iets voor u doen? Laat het ons weten via info@alumni.leidenuniv.nl
 

'Ik ben uitzonderlijk als Egyptoloog'

In 2018 studeerde Lucia Langerak cum laude af in de Egyptologie. Ook haar bachelor haalde ze cum laude. ‘Ik ben uitzonderlijk als Egyptoloog, alleen al omdat ik nooit in Egypte ben geweest.’ Ze zet zich nu bij de universiteit in als coördinator van het Access & Support Platform voor studenten en medewerkers met een beperking. Zoals zijzelf.

Lees het interview
Lucia Langerak
 

#CoronaHulp: ‘Er is een breed gedeelde wens om te helpen’

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor veel onzekerheid. Gelukkig zijn er ook kleine lichtpuntjes te melden, zoals burgers die met staande ovaties het verplegend personeel bedanken en de moed erin proberen te houden. Ook is er veel onderlinge solidariteit. Zo nam de Leidse historica Suze Zijlstra het initiatief voor de online solidariteitsactie #CoronaHulp.

Lees meer
#Coronahulp

 
 
RMO
Mentornetwerk