Vi behöver visa att det finns ett alternativ till Moderaternas uppsägningar av vårdpersonal. Vårt förslag om ett räddningspaket för sjukvården förhindrar uppsägningar. Det vi föreslår är en halv miljard kronor extra 2020 för att sjukhusen ska kunna behålla vårdpersonalen.
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 47

 

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

 • Räddningspaket för sjukhusen
 • Sjukvårdskampanj i december
 • Medlemsomröstning 
 • Påminnelse om motionsstopp
 • Veckans tips
 

Räddningspaket för sjukhusen

Det blir mer och mer uppenbart att det borgerliga styret i regionen har tappat kontrollen över sjukvården. Efter varslet på Karolinska har många reagerat över bristen på politiskt ansvar och vilja att lösa problemen. Läs t.ex. Peter Wolodarskis ledare i DN

Den här veckan genomfördes budgetfullmäktige i Region Stockholm. Där vi bl.a. presenterade ett räddningspaket för sjukvården. För det finns mycket som pekar på att varslet på Karolinska bara är toppen av ett isberg och att fler sjukhus också kommer att drabbas.


Vi föreslår därför ett räddningspaket med extra tillskott om en halv miljard kronor till sjukvården 2020. Det gör vi för att sjukhusen ska kunna behålla vårdpersonal och därmed trygga patientsäkerheten. Vi är beredda att göra de prioriteringar som krävs för att rädda sjukhusen undan det dråpslag som nu hotar dem.

 

Sjukvårdskampanj i december

Vi behöver visa att det finns ett alternativ till Moderaternas uppsägningar av vårdpersonal.

Vårt förslag om ett räddningspaket för sjukvården förhindrar uppsägningar. Det vi föreslår är en halv miljard kronor extra 2020 för att sjukhusen ska kunna behålla vårdpersonalen.

 • Genom att styra om pengar från vårdval, administration och höga konsultkostnader så finansierar vi 250 miljoner kronor extra till akutsjukhusen och Norrtälje sjukhus nästa år.
 • Vi ger akutsjukhusen tillfälliga hyreslättnader 2020 motsvarande 200 miljoner kronor. Det finansierar vi genom att budgetera med ett tillfälligt något lägre resultat för regionen, målet är dock att även framöver ha en budget i balans.
 • Ytterligare 50 miljoner kronor får vi genom att styra om pengar från vårdvalen till sjukhusen nästa år.

Det finns ett starkt alternativ till den moderata sjukvårdspolitiken och det måste vi vara ute och prata med folk om. Under november och december finns många möjligheter att till samtal med stockholmarna. Vi kan bjuda på glögg eller pepparkakor på torgen. Vi kan bjuda in till öppna möten där vi berättar om alternativen i sjukvårdspolitiken. Och vi kan fortsätta kampanja både i trappuppgångar och sociala medier.

Upp till kamp vänner!

 

Medlemsomröstning - bygga högt eller inte

Under perioden 2-16 december genomför vi en medlemsomröstning. Då får alla medlemmar som har betalat sin medlemsavgift möjlighet att säga din mening om du tycker att vi ska bygga höga hus i stadskärnan eller om det är något som passar bättre i Stockholms ytterområden.

Eftersom enbart betalande medlemmar får rösta är det ett bra tillfälle för föreningar att kontakta sina medlemmar som ännu inte betalat sin avgift. 

Mer information hittar du på hemsidan.

 

Påminnelse om motionsstopp

Sista dagen för att inkomma med årsmötesmotioner till partidistriktet är den 1 december (23:59).
Motioner och att-satser som berör kongressen kommer inte att behandlas på Årsmötet 2020. De kommer att behandlas under andra former under 2020/2021. Mer information kommer när tidsplanen för Kongressen 2021 släpps.

 

Veckans tips - Boka julmingel för din förening i Cirkeln

Frukost, AW eller middag – du bestämmer!

Planerar ni att boka in julbord, en schysst jullunch eller varför inte en mysig frukost en tidig decembermorgon? Cirkeln hjälper dig! Är ni fler än 20 personer går det dessutom att ordna avskild sittplats.

Exempel på förtäring och dryck

 • Glögg med tillbehör/kaffe/te, lussebulle, pepparkakor – 55 kr inkl moms
 • Julgröt, skinka/ostmacka – 55 kr inkl moms
 • Jultallrik plus julmust/julöl/vin –140/160 kr inkl moms
   

Kom och fika, ät frukost eller lunch under ordinarie öppettider utan extra kostnad. Det går också bra att abonnera Cirkeln utanför ordinarie öppettider mot en extra kostnad. Läs mer här!

 
 
Följ oss på sociala medier