Det spelar roll att vi är ett parti som består av många medlemmar. Det gör oss till en stark motkraft mot de främlingsfientliga åsikter som tyvärr vinner mark. Igår skickades ett mail ut till alla medlemmar med obetald medlemsavgift med en uppmaning att gärna betala sin avgift innan jul. Det är bra om du också kan hjälpa till att påminna de medlemmar i din förening som inte har betalat sin avgift för i år.
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 50

 

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

 
  • Sjukvårdskampanjen
  • Årsmötespaket med årshjul och lathund
  • Vi behöver flera goda krafter
  • STD - Ordförandeträff
  • Domstolsverkets nyhetsbrev december 2019
  • Veckans tips 
 

Sjukvårdskampanjen

Det kokar runt om i Stockholm av alla som är upprörda över varslen och hur det drabbar alla stockholmare. Sjukvårdsupproret är en samling av sjukvårdspersonal som fått nog av besparingar, varsel och omorganiseringar.

På lördag den 14/12 kl. 12:00 anordnar de en sjukvårdsmarsch som utgår från Mynttorget. Alla är välkomna men de undanber sig partipolitiska symboler.  Läs mer på deras FB-sida. 

Till din förenings aktiviter under sjukvårdskampanjen finns nu material att hämta på exepditionen. 

Kontakta din ombudsman om du vill komma och hämta material.

 

Dags för årsmöte

Det är snart nytt år och det betyder att det är dags för årsmöten. För att ge er lite hjälp på traven så har vi satt ihop ett paket med tips och verktyg som vi hoppas kan underlätta för din förening att hålla årsmöte.

Paketet innehåller bland annat en ekonomimanual, mallar för dagordning, kallelse och verksamhetsplan och lathund för styrelsen. 

En annan bra sak som du hittar där är årshjulet. Det innhåller t.ex. datum för repskap och kampanjer. Tanken är att din förening ska fylla på med era egna datum. På så sätt får ni en bra bild över vad som ska göras under året och hur ni ska lägga upp planeringen.

 

 

Vi behöver flera goda krafter

Det spelar roll att vi är ett parti som består av många medlemmar. Det gör oss till en stark motkraft mot de främlingsfientliga åsikter som tyvärr vinner mark.

Igår skickades ett mail ut till alla medlemmar med obetald medlemsavgift med en uppmaning att gärna betala sin avgift innan jul. 

Det är bra om du också kan hjälpa till att påminna de medlemmar i din förening som inte har betalat sin avgift för i år.

De 100 första som betalar sin medlemsavgift med Swish får en lott.

Gör såhär: Swisha 240 kr (+60 kr per eventuella extramedlemskap) till 123 081 03 41 och ange ditt OCR-nummer eller personnummer samt ”STHLM” i meddelandefältet, så är du med!

 

”SAVE THE DATE"  ordförandeträff 29 januari

 

Domstolsverkets nyhetsbrev december 2019

Nu är nomineringar och val av nämndemän inför mandatperioden 2020 -2023 klara.

I det sjätte nyhetsbrevet "Inför Nämndemannavalet 2019" kan du bland annat läsa om utbildning av nämndemän och deras viktiga roll för förtroendet för Sveriges domstolar. Du ser också statistik från föregående nämndemannaval 2015 avseende ålder och bredden i rekryteringen. I vår, när Domstolsverkets utvärdering av sitt kommunikationsuppdrag är klar, kan vi se om de siffrorna förbättrats.

Läs det sjätte nyhetsbrevet 

Du som vill ha kommande nyhetsbrev från Domstolsverket direkt i din mail anmäler dig via länken nedan.

Påbörja en egen prenumeration 

På blinämndeman.se finns mer information på fliken Nominera & välja. 

 

Veckans tips

Open mic - öppen scen - musik, tal & poesi 13 december
Ta med en favorittext - dikt eller prosa. Eget material eller någon annans. En sång eller en visa. Kanske ett kort tal - roligt, sorgligt, kärleksfullt eller något som berör.
Var: ABF-huset, Sveavägen 41
När: fredag 13 december kl 08:00-09:00

Bjud in alla du känner!

Evenemanget är öppet för allmänheten och arrangeras av den socialdemokratiska föreningen S-2000 i samarbete med ABF Stockholm. Kaffe/thé med ostfralla 30 kronor serveras från kl 07.45.

Ingen entréavgift.

Välkomna!

 
 
Följ oss på sociala medier