I detta veckonytt: Nya nämndemän Nominera till granskningsutskottet Mötespaket om Hälsa, sjukvård och jämlikhet Ringkvällar Medlemsportalen nedlagd Veckans tips
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 7

 

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

  • Nya nämndemän
  • Nominera till granskningsutskottet
  • Mötespaket om Hälsa, sjukvård och jämlikhet
  • Ringkvällar
  • Medlemsportalen nedlagd
  • Veckans tips
 

Nya nämndemän från den 1 januari 2020

Under hösten 2019 valdes nya nämndemän som tillträdde sitt uppdrag den 1 januari 2020. Mandatperioden för nämndemän är fyra år och avslutas den 31 december 2023.

Uppdraget som nämndeman är opolitiskt – men det är fortfarande partierna som nominerar nämndemän. Enligt våra stadgar kan vi bara nominera folk som är medlemmar i Socialdemokraterna. Det är sedan de socialdemokratiska föreningarna som nominerar en till uppdraget.

Nomineringsperioden pågick under våren 2019. Därefter bereddes valen av valberedningen som tog fram det förslag som sedan skickades till domstolsverket.

Eftersom antalet nominerade klart översteg det antal platser vi har att tillgå, så har inte alla nominerade fått ett uppdrag. Det innebär också att inte alla som hade ett uppdrag under förra mandatperioden har kunnat få det den här mandatperioden.

Men det finns fortfarande möjlighet att få ett uppdrag som nämndeman. När någon av olika orsaker lämnar sitt uppdrag under mandatperioden så ska det göras fyllnadsval.

Alla de som nominerades under 2019 ligger kvar och har möjlighet att bli utsedda när någon annan hoppar av. Det finns också möjlighet att löpande nominera nya personer under hela mandatperioden. Det är fortfarande s-föreningarna som nominerar – se mer på vår hemsida.

 

Nominera till granskningsutskottet

Den 27 februari ska alla nomineringar till partidistriktets årsmötet vara inlämnade.

En av de viktiga funktionerna som väljs vid årsmötet är granskningsutskottet. Deras uppgift är att granska styrelsens verksamhet och rapporterna från de socialdemokratiska ledamöterna av riksdagen, landstingsfullmäktige, kommunfullmäktige och stiftsfullmäktige.

Det är sju ordinarie ledamöter och sju ersättare som ska väljas. Gruppens arbete genomförs främst under februari-mars månad (2021 ca 4 möten).

Vi ser gärna att du som medlem i granskningsutskottet har en bakgrund i eller är aktiv i folkrörelsearbetet och vill bidra till att skapa bättre verksamhet som når fler. Nominera här. 

 

Mötespaket om Hälsa, sjukvård och jämlikhet

Ett av partidistriktets mål är att vi ska ha roligare verksamhet. Och vad är roligare än att få diskutera politik? Därför har vi tagit fram ett antal mötespaket som fokuserar på olika politiska områden.

Ett av mötespaketen fokuserar på hälsa och sjukvård. Det blir en helkväll där Talla Alkurdi och en medföljande gäst leder ett samtal med mötesdeltagarna om hur en jämlik sjukvård ska se ut. 

Vill din förening boka mötespaketet "Hälsa, sjukvård och jämlikhet" så kontakta
Mattias Vepsä eller gå in och hemsidan och läs mer.

 

Ringkvällar under våren 2020

Medlemskontakt är en av våra viktigaste aktiviteter. Vi ringer nya medlemmar och hälsar dem välkomna. Vi ringer också medlemmar som glömt betala sin medlemsavgift.

Under våren 2020 har partistyrelsen planerat ett antal nationella ringkvällar, då ni kan komma till expeditionen och ringa era medlemmar.

Nationella ringkvällar då hela partiet ringer:

24-25 februari 

24-25 mars

22-23 april

20-21 maj

16-17 juni.

Plats: Sveavägen 68, våning 3
Tid: 17:30-20:30 (kom när det passar)

Det går naturligtvis bra att planera in egna ringkvällar också. Tillsammans med Annie Säll, som är ansvarig ombudsman på expeditionen, kan din förening boka in datum som passar för er.

Kontakta Annie Säll för mer info och för att boka din ringkväll redan nu.

 

Medlemsportalen nedlagd

Medlemsportalen har nu lagts ner och ska inte användas längre.

Behöver du medlemslistor till kallelser eller liknande ska du kontakta medlemsregistret@stockholm.socialdemokraterna.se. Då kan du vara säker på att ni har rätt information till era utskick.

 

Alla sorters kallelser, även till årsmötet, bör föreningar mejla själva till alla medlemmar som har e-postadresser registrerade.

Utskick till medlemmar utan e-post kan vi på expeditionen hjälpa till med genom att skicka ut brev. Kontakta då kallelser@stockholm.socialdemokraterna.se, bifoga kallelsen och ange om det ska skrivas ut i färg eller svartvitt. 

 

Veckans tips

Skolsegregationen - en ödesfråga för Sverige


Var: ABF, Sveavägen 41
När: Tisdag den 3 mars, klockan 18:00-20:00


Senaste PISA-undersökningen visar att resultaten i skolan stiger, men den visar också att ojämlikheten och segregationen ökar. Vad kan vi göra för att vända utvecklingen - på riktigt? Vad säger företrädare för kommunen, staten och akademin?

Socialdemokratiska Skolföreningen bjuder in till vårens kanske viktigaste skoldebatt mellan:

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun,

Erik Nilsson, statssekreterare på Utbildningsdepartementet och

Magnus Hultén, bitr professor i didaktik vid Linköpings universitet. 

Moderator: Zoran Alagic
 

 VÄLKOMMEN!

Fri entré

 

Klimatkrisen – vad måste göras 2020?

Var: ABF, Sveavägen 41, Hedénsalen
När: Tisdag den 3 mars, klockan 18:30-20:00


Välkommen till en spännande kväll om nästa steg i den socialdemokratiska klimatpolitiken. Samtalet genomförs av Socialdemokraterna i Stockholm som en del i våra förberedelser inför partikongressen 2020.

Medverkar gör:

Anders Grönwall, politisk sakkunnig åt statsministern ger oss en lägesbild och redovisar regeringens klimathandlingsplan.

Beatrice Rindevall, klimatdebattör och redaktör supermiljöbloggen, kommenterar regeringens plan och utvecklar sina idéer för hur klimatpolitiken måste skärpas.

Felix Antman Debels, ordförande Socialdemokrater för miljö och jämlikhet, reflekterar över regeringens politik och redovisar för sina tankar om en rättvis omställningspoltik för 2020-talet.

Samtalet leds av Emilia Bjuggren, oppositionsborgarråd, och Mattias Vepsä, styrelseledamot Socialdemokraterna Stockholm, som båda är klimatpolitiska talespersoner för Socialdemokraterna i Stockholm.
 

 
 
Följ oss på sociala medier