I helgen kom återigen larmrapporter om hur Södersjukhusets akutmottagning liknande en krigszon vilket tvingade sjukhuset att gå in i stabsläge. Detta efter att patienter fått vänta i över ett dygn på vård och vårdats under ovärdiga former i korridorer och i matsalen.
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 8

 

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

  • Vi vill rädda vården i Stockholmsregionen
  • Nomineringar - Sista chansen!
  • Mötespaket om Arbetets organisation.
  • Veckans tips: Tobias Baudin till fackpuben.
  • Kom ihåg att skicka in årsmötesprotokoll.
  • Verksamhetsplanering.
  • Oslo+Kph+Sthlm = Sant!
 

Vi vill rädda vården i Stockholmsregionen

I helgen kom återigen larmrapporter om hur Södersjukhusets akutmottagning liknande en krigszon vilket tvingade sjukhuset att gå in i stabsläge. Detta efter att patienter fått vänta i över ett dygn på vård och vårdats under ovärdiga former i korridorer och i matsalen. 

I detta läge tvingar moderatstyret Södersjukhuset till besparingar på 300 miljoner kronor och ett massvarsel på 100 läkare och undersköterskor. Detta kommer endast göra vårdköerna längre. Samtidigt som högerstyret i regionen inför nya dyra privatiseringar. Privatiseringar som försämrar vården och tar pengar från sjukhusen och vårdcentralerna.

Vi menar att det räcker nu. Därför föreslår vi ett räddningspaket med 500 miljoner kronor till sjukhusen för att stoppa massvarslen och skapa bättre förutsättningar för personalen. Vi vill även bygga ut vårdcentralerna så att fler kan få vård i tid och slippa ta sig till akuten. 

Vi kan göra detta genom att säga nej till moderaternas dyra privatiseringsexperiment. 

Det finns ingen ofrihet som när man själv eller ens nära och kära inte har hälsan. Därför är nu dags att prioritera en trygg och säker vård för våra invånare. 


/ Talla Alkurdi oppositionsregionråd i Region Stockholm 

 

Nomineringar - Sista chansen!

Nu är det hög tid att skicka in nomineringar till partidistriktets årsmöte. Nomineringar till årsmötet ska vara expeditionen tillhanda senast den 27 februariDu hittar alla nomineringar som ska göras och länkar till att skicka in dem på vår hemsida.

Det är också dags att nominera till kommunsekreterare. Senast den 29 februari vill vi ha din förenings nominering. Du hittar länken på hemsidan.

 

Mötespaket om arbetets organisation, arbetsmarknaden och jämlikheten

Åke Sandberg, civilekonom och professor emeritus i sociologi, leder en kväll om arbetsorganisation och arbetsmarknad.

Vi ser tendenser som digitalisering och globalisering, individualisering, gränslösa arbeten, stress, nya kvalificerade jobb och samtidigt tuffa sms-jobb och så kallade gig-jobb (ex. Uber eats). Den svenska modellen förändras – men hur? Hur ser fackets roll ut framöver?


Ni väljer ett tema som ni vill fördjupa er i under kvällen. Minst halva tiden kommer att ägnas åt samtal och diskussion som gärna får har fokus på framtidsinriktade idéer.

Vill din förening boka mötespaketet "Arbetets organisation, arbetsmarkanden och jämlikheten" så kontakta
Mattias Vepsä eller gå in på hemsidan och läs mer.

 

Veckans tips

Tobias Baudin besöker Fackpuben på Hubbes 27/2

Imorgon torsdag är det tid för fackpub.
Då besöker fackförbundet Kommunals ordförande, Tobias Baudin, puben. Du är varmt välkommen från klockan 18.

Tid: 18:00
Plats: Holländargatan 8.

 

Kom ihåg att skicka in årsmötesprotokoll innan den 31/3!

Nu när årsmötessäsongen för S-föreningarna börjar gå mot sitt slut är det dags att skicka in årsmötesprotokollen och andra handlingar.

Här hittar du vad du behöver skicka in:
https://socialdemokraternaistockholm.se/vart-parti/socialdemokraterna-i-stockholm/representantskap/representantskap-2020/arsmote-2020/arsmotespaket-2020/

 

Verksamhetsplanering för 2020

2020 är visserligen inget valår men det finns gott om aktiviteter att planera för. Vi har förberett en lathund och ett årshjul för att stötta dig och din förening i planeringen.

Här hittar du allt du behöver för att planera 2020:

https://socialdemokraternaistockholm.se/vart-parti/socialdemokraterna-i-stockholm/representantskap/representantskap-2020/arsmote-2020/arsmotespaket-2020/

 

Oslo + Kph + Sthlm = Sant!

Nästa vecka, den 6/3, får vi besök av kamrater från våra systerpartier i Oslo och Köpenhamn. I samband med det arrangerar vi ett seminarium i samarbete med ABF.

När: 6/3 kl 11:30 - 12:30

Var: ABF-huset, Sveavägen 41

Medverkande: Karin Wanngård, oppositionsborgarråd i Stockholm Stad, Frank Jensen, överborgmästare i Köpenhamn och Raymond Johansen, ledare för Oslos Byråd.


Läs mer om seminariumet här:
http://abfstockholm.se/evenemang/socialdemokratins-utmaningar-i-en-modern-skandinavisk-huvudstad/

DU MÅSTE ANMÄLA DIG HÄR:
https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5447646&sid=o1fGuZ3sxu

 
 
Följ oss på sociala medier