På grund av en felaktig länk i tidigare utskick så kommer här en uppdaterad version. Det finns många och vackra initiativ som tas nu för att visa att Sverige är ett samhälle som håller ihop. I Järva har vi startat Järvahjälpen för att bistå äldre och personer i riskgrupp med handling och enklare ärenden.
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 12

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

  • Ring medlemmar
  • Repskap 25 mars
  • Digitala möten
  • Lämna in protokoll

 

Solidaritet i praktiken

Det finns många och vackra initiativ som tas nu för att visa att Sverige är ett samhälle som håller ihop. I Järva har vi startat Järvahjälpen för att bistå äldre och personer i riskgrupp med handling och enklare ärenden.

Från början var vi bara några privatpersoner som erbjöd hjälp via sociala medier men snabbt så insåg vi att det skulle behövas en bättre samordning och fler händer, exempelvis om vi blev sjuka. Vi  ringde därför våra vänner i Unga Örnar, Folkets Husby, Hyresgästföreningen och i partiet. På så vis skapades Järvahjälpen och vi har nu möjlighet att göra viktiga instatser.

Folk i Järva ska känna trygghet att vi finns till om det skulle behövas. VI har redan kontakt med många seniorer. Som tur är klarar sig många själva än så länge men samtidigt uppskattar man att vi finns. Vi går ut i olika lokala medier och berättar att vi finns för att nå fler personer, vi har satt upp affischer på flera olika språk i området och vi är aktiva på sociala medier. David Persson och Monica Wessman satte upp affischer i Norra Järva och Mohammed Nuur och Elvir Kazinic i Södra Järva.

En del journalister  har frågat om detta är ett socialdemokratiskt projekt och vårt svar är nej, vi kör detta partipolitiskt obundet.  Men många som bor i Järva är engagerade socialdemokrater och därför också delaktiga i Järvahjälpen. Vi bryr oss om våra järvabor. Och om du är äldre i behov av stöd - tveka inte att höra av dig. Bor du utanför Järva så kan vi försöka att ta kontakt med folk där också.

Det finns många namn värda att nämna som ställer upp när det behövs som exempelvis Esme Güler från Hyresgästföreningen, David Persson från Unga Örnar, Galina Monsalves som är en eldsjäl i Järva och många, många andra. Både i Järva och utanför.

En kul bieffekt av vårt initiativ är att en lärare i Kista startat Lärarhjälpen - utbildning på distans där man kan tipsa om olika lektioner. En annan av flera grupper som startat är också Surahjälpen som inspirerades av vårt initiativ.


Anders Österberg, initiativtagare till Järvahjälpen, Socialdemokrat Järva och riksdagsledamot.

Järvahjälpen har fått en del uppmärksamhet i media. Du kan läsa mer här. 

 

Ring medlemmar

Vi vill passa på att tipsa om en aktivitet som ni i föreningarna kan göra nu. Det är att kontakta era seniorer och de medlemmar som ni vet är i riskzonen och därmed sitter mer eller mindre isolerade i sina hem.

Det handlar om att ringa upp för att höra hur det är och kanske erbjuda hjälp med något som personen behöver hjälp med. En del föreningar har redan gjort det här och det har varit väldigt uppskattat.

Kontakta Marie på Medlemsregistret för att få ut listor: medlemsregistret@stockholm.socialdemokraterna.se

 

Repskap 25 mars

På onsdag är det dags för representanskap. Då ska vi välja en ny kommunsekreterare efter Johan Sjölander. 

Mötet kommer att genomföras helt digitalt och information om detta kommer att skickas separat till alla repombud. Du hittar också information på vår hemsida.

Partidistriktets styrelse föreslår mötet att välja Catharina Piazzolla till ny kommunsekreterare. Övriga kandidater har dragit tillbaka sin kandidatur till förmån för styrelsens förslag.

 

Digitala möten

Vi jobbar just nu intensivt med att ställa om för att kunna genomföra våra möten digitalt. Även ni ute i föreningarna kan behöva genomföra en del digitala möten för att upprätthålla er verksamhet. Därför tänkte vi ge er några tips på vad ni kan använda för att genomföra möten digitalt. Beroende på hur många deltagare som ska vara med på mötet så finns det olika verktyg som funkar olika bra.

Är ni inte så många så funkar det utmärkt att ha ett telefonmöte. Det finns flera gratis verktyg som det går att ha telefonmöten på, som WhatsApp och Messenger. Det går också bra för de allra flesta att bara använda sin smartphone och starta ett konferenssamtal med upp till 5 personer genom att lägga till samtal. 

För större möten har partidistriktet en licens på Zoom, som är ett verktyg för onlinemöten. Kontakta din kontaktombudsman för mer information om hur du gör för att boka ett mötesdatum och info om hur Zoommöten fungerar.

Har du eller din förening några andra bra tips på digitala mötesformer, bra verktyg att använda eller tips på aktiviteter som andra föreningar kan ha nytta av så tveka inte att höra av dig till oss.

Ni kan dela med er av era goda exempel på
Kampanj och event i Stockholmsregionen och vi hjälper gärna till att lägga upp på hemsidan. Så håll utkik i våra digitala kanaler.

Maila gärna Eleonor på eleonor.eriksson@socialdemokraterna.se om du har tips som du vill få upp på hemsidan!

 

Påminnelse om årsmötesprotokoll

 
 
Följ oss på sociala medier