Äntligen är det dags för kampanj igen och det är hög tid att planera in aktiviteter och mobilisera era medlemmar. Situationen med coronaviruset kan komma att påverka hur vi genomför kamanjen och vilka metoder vi använder. Bland annat så planerar vi för att utöka vår närvaro i sociala medier och möjligheten att genomföra ringaktiviteter. Men kampanj ska det bli!
Klicka här om du inte kan se innehållet i brevet.

Veckonytt från Socialdemokraterna i Stockholm vecka 11

Veckonytt skickas till dig som är anställd, sitter i en styrelse eller är heltidspolitiker för Socialdemokraterna i Stockholm. Dela gärna med dig av informationen med din förening.

I detta veckonytt:

  • Information maa coronaviruset
  • Vårkampanj
  • Lämna in protokoll
  • Kongressmotioner
 

Information med anledning av coronaviruset

Vi får många frågor till oss nu med anledning av situationen i Stockholm med coronaviruset.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stämmer av löpande hur de påverkar vår verksamhet. I dagsläget så innebär det att vi planerar att fullfölja den verksamhet vi har planerat för, men om vi får ny information kommer vi att meddela vilka eventuella förändringar det medför. 

Vi ber dig även stanna hemma om du känner dig sjuk eller krasslig, både för din egen och andras skull. Alla med symptom på luftvägsinfektion uppmanas att avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. 
Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

För att underlätta för de som befinner sig i riskgrupper, har symptom eller är oroliga så kommer vi att erbjuda möjlighet till att delta digitalt på våra möten. 
En del av den tekniken finns redan på plats i form av t.ex. VoteIt. Men vi håller också på att testa olika verktyg för digitala möten.

Vi återkommer med mer information under nästa vecka. 

Här kan du tar reda på mer om läget:

Länk till Krisinformation.se
Länk till Folkhälsomyndigheten

 

Stockholmsregionens Vårkampanj 18 april – 1 maj

Tema - Stoppa nedskärningarna och uppsägningarna inom sjukvården, demonstrera Första maj

Äntligen är det dags för kampanj igen och det är hög tid att planera in aktiviteter och mobilisera era medlemmar. Situationen med coronaviruset kan komma att påverka hur vi genomför kamanjen och vilka metoder vi använder. Bland annat så planerar vi för att utöka vår närvaro i sociala medier och möjligheten att genomföra ringaktiviteter. Men kampanj ska det bli!

Vi startar upp vårt ringcenter här på Sveavägen 68 och planerar att erbjuda ringkvällar till alla föreningar. Inom kort kommer datumplaneringen att skickas ut så att ni kan ha med det i er planering lokalt och kretsvis.

I samband med partidistriktets årsmötesavslutning på ABF den 18 april så kommer vi att ha en kampanj-kick off. Då träffas vi för att peppa igång oss, hämta material, lyssna till argument och ha det riktigt trevligt.


Parallellt med vår kampanj rullar en nationell kampanj om pensionerna som kan kombineras med vår kampanj. Dessutom fortsätter den nationella kampanjen två veckor in i maj.

Håll utkik efter mer information i kommande veckonytt och på hemsidan.

 

Påminnelse om kongressmotioner

Kongress 2021 står för dörren och alla är hungriga på att debattera framtidens politik. Det kan vara en utmaning att ta en politisk fråga från idé till beslut, men det finns vägar framåt.

Vi vill uppmuntra till att göra en politikworkshop. Där din förening får utrymme att diskutera politik och i slutändan möjlighet att skriva en motion till kongressen. Avsikten är att skriva motioner som kan få brett genomslag och samtidigt träna oss på att bygga koalitioner för våra frågor.

Under våren 2020 siktar vi därför på att genomföra ett antal workshops där alla har möjlighet att diskutera politik och samtidigt få med sig en produkt därifrån. Du gör det med stöd av partidistriktet/din kontaktombudsman eller tillsammans med era grannföreningar eller samordnar det via din partikrets.

Hoppas du vill vara med! Du hittar mer information här!

 

Det är dags att skicka in årsmötesprotokollet

Senast den 31 mars ska årsmötesprotokollet vara expeditionen till handa. Eftersom det kan finnas nya föreningsordföranden som inte är registrerade ännu. De kan nämligen inte registreras innan vi har fått in protokollet. Så ber vi dig att skicka det här vidare till den nya ordföranden om ni har bytt i din förening. 

Här hittar du vad du behöver skicka in:

https://socialdemokraternaistockholm.se/vart-parti/socialdemokraterna-i-stockholm/representantskap/representantskap-2020/arsmote-2020/arsmotespaket-2020/

 
 
Följ oss på sociala medier