LRM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2020
Klik hier als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen.
lrm.be

NIEUWSBRIEF

FEBRUARI 2020

KRISTAL SOLAR PARK DOET FLINKE DUIT IN ENERGIEZAKJE

Limburg zorgde in 2019 voor maar liefst 29% van het bijgekomen vermogen aan zonne-energie in Vlaanderen. Daarmee loopt Limburg voor op de andere Vlaamse provincies. LRM opende vorig jaar samen met stad Lommel Kristal Solar Park, een duurzaam energieproject van maar liefst 303.000 zonnepanelen. Die leveren een mooie bijdrage aan het totale Vlaamse vermogen groene energie.
Kristal Solar Park
 
Ugentec Corona

Ugentec zet belangrijke stap

LRM-participatie UgenTec heeft software ontwikkeld om tests op basis van DNA-analyses te automatiseren en te digitaliseren. Op die manier kunnen tests 30x keer sneller worden uitgevoerd. Meer weten?

 
PXL

4 miljoen voor PXL via Limburg Sterk Merk

Hogeschool PXL krijgt 4 miljoen euro van LSM om de pas opgestarte graduaatsopleidingen uit te bouwen. Stichting Limburg Sterk Merk injecteert dividenden van LRM in o.a de versterking van onderwijskansen in Limburg. LRM draagt zo onrechtstreeks bij aan maatschappelijk relevante projecten in de regio.

 
Nationaal Park Terhills

Nationaal Park wordt dubbel zo groot

Het Nationaal Park Hoge Kempen krijgt een uitbreiding van bijna 7000 hectare en wordt dubbel zo groot. LRM maakte in 2002 via de toenmalige dochtervennootschap LISOM 3 miljoen euro vrij voor de opstart van het park. Nog eens 25 miljoen euro werd gereserveerd voor de ontwikkeling ervan en de bipool Eisden-Maasmechelen.

Nationaal Park Terhills

Destijds was dat voor onze provincie een belangrijke stap in de herontwikkeling van een steenkoolregio naar eentje met meer focus op toerisme en natuur. De hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park ligt daarom op Terhills, waar het Terhills Resort vanaf volgend jaar voor nog meer variatie op de site zal zorgen.

 

PARTICIPATIES, PROJECTEN & PARTNERSHIPS

 

+ Mijnmuseum in Beringen gaat plannen van Limburgse steenkoolmijnen digitaliseren
+ Nominatie FIT
Foreign Investment Trophy 2020 voor Heyaru
+
SALK Turbo zal Limburg tegen 2024 verder versterken
+ LRM, LIOF (NL) & NRW.BANK (D) samen naar
Limburg Leads
+ Pharma Distri Center bouwt enorm gebouw op Tessenderlo-Schoonhees
 

AGENDA

+  20.02  |  IncubaThor  |  M-EAT & GR-EAT met Inge Ketels
+  19.03  |  DronePort  |  Infosessie Europese dronewetgeving
 

VACATURES

+ Administratief beheerder Pensioenfonds en Sociaal Passief KS  |  LRM  |  vacature
 

LRM NV is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren, kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.