LRM NIEUWSBRIEF MAART 2020
Klik hier als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen.
lrm.be

NIEUWSBRIEF

MAART 2020

VLAAMSE STEUN VOOR DRIJVEND ZONNEPARK IN DESSEL  

Op voordracht van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir zette de Vlaamse regering het licht op groen voor  Floating PV, het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. LRM zal dit project realiseren met JM Recycling (Group Machiels), Luminus en Sibelco op zandgroeve De Schans in Dessel. Floating PV beslaat 7ha en heeft een vermogen van 7MWp, een productie die overeenkomt met het jaarlijks energieverbruik van 2.000 gezinnen.
Floating PV
 
KW IV

Kolenwasserij IV bijna ontmanteld  

De restauratie van Kolenwaserij IV op
be-MINE in Beringen is volop aan de gang. Het gebouw wordt in het najaar opgeleverd en zal dan een economische herbestemming krijgen. Meer lezen?

 
9.5 Ventures

9.5 Ventures haalt 10 miljoen extra op

Durfkapitaalfonds 9.5 Ventures haalt, onder andere bij LRM, nog eens 10 miljoen euro op naast de 25 miljoen die het eind vorig jaar binnenhaalde. 9.5 helpt grote bedrijven innovatieve start-ups uit te bouwen. Meer weten?

 
Thor Park

Thor Park eerste Vlaamse regelluwe zone

Wetenschaps- en technologiepark Thor Park wordt de allereerste regelluwe zone voor energie in Vlaanderen. Bedrijven op de site krijgen zo de kans om volop te experimen-teren. EnergyVille zorgt voor de energie-uitwisseling tussen de verschillende gebou-wen op de site. Vlaanderen zet zich op die manier als toonbeeld van energie-innovatie op de kaart.

 
Sweetpack

KlimOp voor Sweetpack

Sweetpack, een Limburgs familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van snoepgoed, krijgt een KlimOp-lening bij LRM. Sweetpack lanceerde Healthy Balance Candy, suikervrij snoepgoed met Nutri-score A, en zal het geld gebruiken om haar groei verder uit te tekenen. Meer weten? 

 

PARTICIPATIES & PROJECTEN

+ MIA·H maakt doorstart in nieuwe PXL-gebouwen
+
Pharma Distri Center bouwt nieuwbouw van 7ha op Tessenderlo-Schoonhees
+
Van Zon plugt in november 2020 in op Kristal Solar Park
+
Gevers is 4de partner voor Limburgs incubatorennetwerk
 

AGENDA

+  17.03  |  Corda Campus  |  Corda Keynote met Rick de Leeuw
+  19.03  |  DronePort  | 
Infosessie Europese dronewetgeving
+  26.03  |  IncubaThor  |  M-EAT & GR-EAT met Jan Buskensn

LRM NV is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren, kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.