Mocht u dit bericht niet correct kunnen lezen, klik dan hier.
 
SAVE THE DATE
ECMO Advanced Kinderen
Donderdag 20 oktober 2022, LUMC
Beste heer/mevrouw,

Al jaren organiseert het LUMC een geaccrediteerde basis ECMO cursus voor zowel kinderen als volwassenen (voor verpleging en voor artsen). Als aanvulling op die basiscursus en voor andere geïnteresseerden met ECMO ervaring organiseren we nu voor het eerst op 20 oktober 2022, namens de ECMO commissie, de cursus ECMO Advanced Kinderen; een zeer interessant en divers 1-daags programma met ervaren sprekers uit de 4 Nederlandse ECMO centra.

Het primaire doel van deze ECMO cursus is een interactieve bijscholing voor zowel artsen als verpleegkundigen met ECMO ervaring. Als tweede doel willen we graag de ECMO zorg in Nederland meer verbinden door van en met elkaar te leren en in gesprek te gaan hoe we samen de ECMO zorg in Nederland op een nog hoger niveau zouden kunnen krijgen.

In deze cursus worden de laatste ontwikkelingen besproken (o.a. cardiale ECMO, ECPR, beademingstechnieken en bijzondere indicaties bij kinderen) en is er de kans om scenario/simulatie training te doen (beperkte plekken beschikbaar). De voertaal in Nederlands. 

Dit betreft een ‘save the date' mail. Informatie over het specifieke programma, locatie, registratie en prijzen volgen binnenkort.

Heeft u interesse om deel te nemen? Stuurt u dan een mail naar Eveline van Beekhuizen, Organisator Nascholing (e.s.van_beekhuizen@lumc.nl). U ontvangt dan een bericht zodra inschrijving mogelijk (verwacht eind juli / begin augustus).

Voor inhoudelijke vragen over de cursus kunt u terecht bij dr. PP Roeleveld, Kinderarts-Intensivist en ECMO-director LUMC (p.p.roeleveld@lumc.nl)

We hopen van harte u te mogen ontvangen voor de cursus.

 

Doelgroepen

Artsen en verpleegkundigen met ECMO ervaring.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:
NVK, ABIC, VSR
Inschrijving opent binnenkort!