Hold dig opdateret med MicrosoftNyt!
Click here if you are having trouble viewing this message.
Velkommen til MicrosoftNyt - vores månedlige opsummering på hvad der rører sig og hvad der er værd at vide i Microsoft universet. Formålet med nyhedsdelingen er at holde dig opdateret, så du er forberedt på hvilke muligheder og eventuelle begrænsninger, det kan sætte for din og dine kunders forretning. Vi modtager gerne konstruktiv feedback, så vi sikrer et relevant og værdiskabende kommunikationsflow.

Nedenfor finder du links til det indhold, du leder efter. Har du spørgsmål eller er der områder du ønsker uddybet er du velkommen til at kontakte os.

God læselyst!

Med ønsket om en fantastisk dag,
Crayon Channel Team.
 
 

AZURE ACTIVE DIRECTORY KLAR TIL MICROSOFT 365 BUSINESS PREMIUM

Den fulde Azure Active Directory Premium P1-licens bliver nu en del af Microsoft 365 Business-abonnementet (omdøbt til Microsoft 365 Business Premium d. 21. april 2020). Denne tilføjelse betyder nye muligheder, der kan hjælpe jeres kunders medarbejdere med at opretholde sikker adgang til arbejdsapps - såsom cloud-app discovery, applikationsproxy, dynamiske grupper og adgangskodeløs autentificering - uanset om de er hjemme eller på farten. De nye muligheder vil blive udrullet til nye kunder i løbet af de næste par uger og til nuværende kunder i de kommende måneder.

Læs mere om alle detaljerne på denne blog

Tilbage til top

 

OFFICE CLOUD POLICY SERVICE INTEGRERET MED MICROSOFT ENDPOINT MANAGER PORTAL

Den seneste opdatering til Microsoft Endpoint Manager indeholder integration med Office Cloud Policy Service, hvilket giver administratorer muligheden for at oprette og administrere Office-app-politikker direkte i Microsoft Endpoint Manager-portalen.

Relevante links:

Tilbage til top ​​​​​​​
 

MICROSOFT 365 ADMIN CENTRE NU MED ORGANISATION SWITCHER

Microsoft har løbende foretaget opgraderinger og forbedret Microsoft 365 admin center. Der er flere ændringer på vej. Men den, der er mest spændende, er Organisation Switcher, som gør det muligt for administratorerne at skifte mellem flere end-customer tenants fra en enkelt portal.

Dette vil især være anvendeligt i scenarier, hvor administratorer konstant udfører flere administrationsaktiviteter for slutkunder. Administratorerne har også mulighed for at udføre en hurtig søgning efter kunder og fastgøre hyppige tenants øverst. 

Til højre ses et skærmbillede af Microsoft 365 admin center med ikonet for Organisation Switcher.

Læs mere her>> New organization switcher in the Microsoft 365 admin center

 
Sidste år annoncerede Microsoft ændringer for at styrke sikkerheden omkring Exchange Online og tidligere i år er der kommet en række opdateringer i forhold til fremdriften.

grund af COVID-19 og ændrede prioriteringer hos mange kunder, har Microsoft besluttet at udsætte deaktivering af Basic Authentication i Exchange Online for dem, der stadig aktivt bruger denne indtil anden halvdel af 2021, præcis dato vil blive meldt ud senere.


Bemærk at Microsoft som udgangspunkt vil fortsætte med at deaktivere Basic Authentication for nyoprettede tenants og begynde deaktivering af Basic Authentication for tenants, der ikke har været registreret i brug fra oktober 2020. Det er naturligvis muligt at blokere legacy authentication allerede i dag - du har ikke brug for yderligere fra Microsoft, hvis du vil gå i gang (hvilket du bør).
 
 

DYNAMICS BUSINESS CENTRAL MULIGHED FOR O365 OG HOSTING PARTNERE

Kære O365 partner, kære hosting partner…… i resten af artiklen her tillader vi os at kalde dig for Microsoft Classic leverandør….

Vil vil gerne præsentere dig for for en forretningsmulighed?
I dag leverer du blandt andet Microsoft licenser og hosting til dine kunder, og sikkert som en del af dine samlede services - men hvem har licensen på dine kunders ERP system? I mange virksomheder er ERP systemet omdrejningspunktet i det ofte spraglede tæppe, som udgør det samlede IT-landskab.

Vi ser en stigende interesse for, at kunderne ønsker licenserne samlet ét sted. I dag er det typiske set up, at Dynamics partnerne leverer ERP licensen med tilhørende vertikaler, implementerer og supporterer dette, Microsoft Classic leverandøren leverer alt det andet. Det er ikke sikkert, at det bliver ved med at være sådan…..Hvorfor skal du være med og eventuelt også levere ERP licenserne?

Derfor….
 • Vær med på rejsen med et af de produkter, Microsoft satser strategisk på
 • Øg din CSP portefølje og muligheder for at bundle dine services med Dynamics produkter
 • Luk andre Microsoft leverandører ude ved at komme 360 grader rundt om kunden
   
Din tryghed:
 • Den Dynamics Business Central samarbejdspartner vi matcher dig med, bliver din ERP-Support afdeling
 • Dynamics Business Central samarbejdspartneren tager ansvaret for Dynamics 365 produkterne
 • Dynamics Business Central partneren sikrer professionel træning i Dynamics 365 – det giver tilfredse og kompetente medarbejdere og glade kunder.
   
På det danske IT-marked har de fleste kunder med mere end 5 ansatte allerede har et ERP system og er tæppebombet med Microsoft produkter i øvrigt. I en cloud verden bliver det stadig nemmere, og stort set omkostningsfrit, for kunder at skifte leverandør. Så hvordan øger du chancerne for at kunden bliver hos dig? God service og et dybt kendskab til kundens forretning øger chancerne for at kunden forbliver loyal, det samme gør antallet af produkter du leverer. Så hvorfor ikke også tilbyde kunden ERP licensen som en del af din samlede leverance?

Hos Crayon har vi en række Dynamics Business Central partnere som kan hjælpe dig med at understøtte denne del af forretningen. Du skal blot sælge licensen - implementering, drift og support tager Dynamics Business Central partneren sig af, eventuelt med dig som first level support. Dynamics partneren klæder også dine folk på til at tage den initielle dialog med kunden om deres ERP system.

Vi og Microsoft kalder det for P2P (Partner to Partner)
Vi ser dette initiativ, som en mulighed for at tage et marked, som dine konkurrenter endnu ikke har taget en bid af…..endnu….

Kontakt os, hvis din nysgerrighed er vakt og du vil høre lidt mere.
Ring eller skriv til Thomas Skyttegaard Mouridsen; thomas.mouridsen@crayon.com, mobil 5374 4052

 
 
SALES PROFFESIONAL SOM ATTACH SKU TIL DYNAMICS BUSINESS CENTRAL CLOUD

Til Dynamics Business Central partnere: Pr. 1. april kan man nu tilkøbe Sales Professional på Business Central CSP. Microsoft arbejder på Partner Ready materiale, men herunder finder du et Webinar, hvor Microsoft i sidste halvdel af seancen beskriver dette.

En lille ting man skal være opmærksom på, er at i første omgang skal det være de samme brugere, som man tildeler BC som Sales Pro. Microsoft arbejde på at ændre dette.

Se webinaret her
 

SIKKERHED HOS SMB KUNDER UNDER COVID-19

Når dine kunder overgår til remote og hjemmearbejdspladser, behøver det ikke være på bekostning af sikkerhed for at kunne muliggøre produktivt samarbejde. Læs Microsofts nye blog og se webinaret for vejledning om, hvordan Microsoft 365 Business Premium kan hjælpe med at sikre remote arbejdspladser.
 

Tilbage til top

 
OFFICE 365 E1 TRIAL TILGÆNGELIG PÅ CSP

I forbindelse med den nuværende COVID-19 situation, har Microsoft tidligere stillet Teams til rådighed for alle, der ikke allerede har Teams. Baseret på partnerfeedback er Office 365 E1-trial nu blevet tilgængelig for partnere og kunder via CSP for bedre at understøtte det voksende behov for at arbejde remote. CSP Office 365 E1-trial er nu tilgængelig ud over den nuværende Microsoft Teams CSP-prøveversion til bestilling i Cloud-iQ.

Dette tilbud vil være tilgængeligt ud over den nuværende Microsoft Teams CSP-prøveversion (som ikke har  Exchange og 2 GB lagerplads). Funktionaliteten i denne trial svarer til  Office 365 E1 trial og giver seks måneders gratis brug for op til 3.000 brugere. Det vil være tilgængeligt via CSP, og giver dig mulighed for at starte og styre trial forløbet.

Du finder Office 365 E1 prøveversionen i Cloud-iQ ved at folde ”Marketplace” menuen ud, klikke på ”Microsoft Trial Services” og dernæst søge på ”E1”:

 

HAR DU HUSKET AT TILMELDE DIG  MICROSOFTS VIRTUELLE SECURITY BOOTCAMP? 

Lær mere om  Microsoft Security-løsninger på Microsofts Security Bootcamp d. 28. - 30. april. Bootcampen består af tre, halvdagssessioner og fokuserer på at give dig en dybere forståelse af mulighederne i Microsoft Security Stack samt mulighederne på tværs af Microsofts sikkerhedssøjler.
 

>>Tilmeld dig denne gratis bootcamp her

Tilbage til top

 

MICROSOFT DEFENDER ADVANCED THREAT PROTECTION (MDATP) STANDALONE TILBUD NU TILGÆNGELIG I CSP

Microsoft har fjernet kravet om Windows E3-licens fra Microsoft Defender Advanced Threat Protection (MDATP), hvilket tillader MDATP til alle understøttede enheder.

Fra marts 2020 vil CSP-partnere være i stand til at købe MDATP til alle deres supporterede enheder, uanset om de har af Windows E3-licens gennem CSP-programmet via Crayon.

Der er ingen ændring af eksisterende Windows E5, Microsoft 365 E5 Security og Microsoft 365 E5 tilbud, da disse tilbud fortsat er inklusiv MDATP.

Læs mere her >> Microsoft Defender Advanced Threat Protection

Tilbage til top

 
NYE MULIGHEDER FOR MICROSOFT 365 EDUCATION-KUNDER MED MICROSOFT 365 A5 COMPLIANCE

Større værdi, samme pris - 1. april 2020, blev der tilføjet ekstra værdi til Microsoft A5 Compliance add-on uden prisstigning. Microsoft introducerede endvidere tre mini-suiter til adressering af nye brugerscenarier

Hvem er det relevant for?
Alle partnere, der forhandler uddannelsestilbud gennem CSP-programmet Cloud Solution Provider (CSP).

Tilføjelserne indeholder:
 • Advanced Auditing
 • Insider Risk Management
 • Communication Compliance
 • Records Management
 • Microsoft Cloud App Security (MCAS)

Microsoft 365 A5 Compliance mini suites
Fra 1. april 2020 kan Microsoft-partnere også tilbyde følgende mini-suiter..
 • Microsoft 365 A5 Information Protection and Governance
 • Microsoft 365 A5 Insider Risk Management
 • Microsoft 365 A5 eDiscovery and Audit
   
Ud over ovennævnte ændres Microsoft Office 365 Advanced Compliance og Azure Information Protection (AIP) Plan 2. Fra 1. april 2020 er disse tilbud ikke længere tilgængelige på prislisten for netto nye kunder, og automatisk fornyelse er ikke mulig for eksisterende kunder.

Drøft tilbuddene med dine kunder for at finde den bedste løsning for dem, enten gennem mini-suiter eller det bredere tilbud fra Microsoft 365 A5. 
Har du spørgsmål, du velkommen til at kontakte dit Crayon Channel Team. 
 

REMINDER: NAVNEÆNDRINGER AF SPECIFIKKE OFFICE 365 OG MICROSOFT 365 PLANER

Microsoft gennemfører følgende navneændringer på en række Office 365- og Microsoft 365-planer fra 21. april 2020. Navneændringerne sker automatisk på alle relevante portaler, og der er ingen ændringer i prissætning eller funktionalitet.

For forretningsplaner rettet mod kunder med mindre end 300 brugere:

 • Office 365 Business Essentials ændres til Microsoft 365 Business Basic, som passer till kunder, der ønsker Cloud tjenester som Exchange, Teams og OneDrive for Business.
 • Office 365 Business Premium ændres til Microsoft 365 Business Standard, som inkluderer Microsoft Cloud tjenester sammen med Cloud tilkoblede klient-apps til Desktop.
 • Microsoft 365 Business ændres til Microsoft 365 Business Premium, som inkluderer Microsoft Cloud tjenester sammen med Cloud tilkoblede klient-apps til Desktop.


For Office applikationer​​

 • Office 365 Business ændres til Microsoft 365 Apps for business
 • Office 365 ProPlus ændres til Microsoft 365 Apps for enterprise

>>Læs Microsofts meddelelse her

To-does for dig som partner:
 1. Se Microsofts video vedr. ændringer
 2. Læs Microsoft 365 for Business guidelines, og sørg for at du benytter de nye navne, når du kommmunikerer med dine kunder.
 3. Informer dine kunder om navneændringene. Læs mer.

Tilbage til top 

 
MICROSOFTS TRÆNINGER / WEBINARER TIL DYNAMICS 365 PARTNERE
Vi anbefaler, at du løbende holder øje med træningstilbud på Microsoft træningskalender
 
Husk de andre Microsoft-områder, der kan have betydning for din forretning:

Vi holder dig samtidig opdateret på:
Har du ubesvarede spørgsmål, så glem ikke at du altid kan kontakte os på License.dk@crayon.com